Savanha events | Sandra Ogiers

Van hulpverlener naar eventmanager

Mijn transitie begint november 2020. Op dat moment houdt Corona ons leven al zo’n 8 maanden in de greep. Ik zat op dat moment thuis omdat het allemaal te veel was; 2 jonge kinderen (peuter en baby), corona en werk waar ik geen energie uit haalde. Nergens kon ik nog positiviteit uit halen.

Een aantal jaar daarvoor, in 2016, ben ik gestart met loopbaancoaching omdat ik klaar was voor het volgende avontuur in mijn werkende carrière. Ik werkte op dat moment al 9 jaar voor dezelfde werkgever. Ook al kreeg ik steeds nieuwe uitdagingen en de mogelijkheid om te groeien voelde het alsof ik het plafond bereikt had.

Ik hoopte bij de loopbaancoach te horen wat mijn ideale baan zou zijn waarmee ik tot mijn pensioen vooruit kon. Desnoods zou ik nog een opleiding volgen als ik de richting maar wist. Helaas was dat niet de uitkomst. Wel was helder dat ik een multipotential was. Ik heb niet 1 richting of 1 baan die perfect bij me past. Ik heb er meerdere. Zolang ik mijn werk nog leuk en uitdagend vind kan ik veel bereiken in die functie. Nieuwe informatie pik ik snel op en ik zie verbanden.

Tijdens dat traject bleek ik zwanger van ons eerste kind. Veel mensen om mij heen adviseerde me om nu niet meer te wisselen van baan want het zou al uitdagend genoeg zijn met een baby. Dus bleef ik nog maar even zitten waar ik zat.

Fast forward naar na mijn verlof. Inmiddels hadden we een gezonde dame gekregen, Merel. Ik was weer aan het werk maar mistte toch al snel weer uitdaging. Een baby was dus niet voldoende 😉

Intern kreeg ik een kans om een hele andere rol te gaan vervullen. Die van Business Analist. Cijfers uit het systeem koppelen aan ervaringen van de werkvloer om op die manier de cijfers juist te ‘vertalen’. Met mijn jarenlange ervaring op de werkvloer zou dat een heel ander inzicht geven in de cijfers.

Een leuke uitdaging maar helaas was de uitdaging er snel vanaf doordat we een ander registratiesysteem kregen. Het kostte veel tijd om dit systeem goed in te richten terwijl het al gebruikt werd. Hierdoor kon er geen cijfers uitgedraaid worden en kon ik mijn werk niet naar behoren doen.

Het werken werd erg saai. Op dat moment werkte iedereen al thuis vanwege Corona en hikte ik tegen een bore-out aan.

Vanuit Nederland Leert Door was er een mogelijkheid om gratis loopbaancoaching te krijgen. Deze kans wilde ik graag grijpen want het was écht tijd om een andere stap te gaan zetten en de voorkomen dat ik langere tijd uitgeschakeld zou zijn.

Eind 2020 startte het traject en werd me weer gevraagd wat ik graag wilde doen. In eerste instantie komen daar de ‘standaard’ antwoorden uit. Allerlei functies waar ik met mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener terecht zou kunnen. Echter, daar lag mijn hart niet meer. Na 13 jaar in hulpverleningsland rond gelopen te hebben, tegen veel muren aangelopen zijn en daarnaast een jong gezin te hebben wilde ik iets anders. Ik heb in die 13 jaar veel ellende gehoord en gezien. Met name het verdriet en leed bij de kleine kindjes kwam nog harder binnen sinds ik zelf moeder ben. Ik wilde blije mensen! Ik begon weer te dromen en kreeg weer positieve energie. Al jaren regelde ik de teamuitjes/ vrijgezellenfeesten omdat ik gewoon leuk vind! Waarom ga ik daar mijn werk niet van maken?

Nachtenlang lag ik wakker van de ideeën en de positieve energie die bruiste. Hier moest ik iets mee! Na goede gesprekken met mijn man wist ik. Het is nu of nooit. Waarom ga ik niet proberen om mijn werk te maken van mijn passie? Wat heb ik te verliezen?

Op 25-2-2021 schreef ik me in bij de KVK onder de naam SAVANHA Events.